reisblog maken

Reisblog maken?

Reisblog maken? Je gaat op reis of je reist veel en wil dit graag online zetten en laten zien aan de rest van de wereld. Maak dan een reisblog!! Natuurlijk kan je op Facebook je foto’s of je verhalen laten zien aan al je vrienden, maar geloof me het is nog leuker dat ook mensen die je niet kent je verhaal lezen en je foto’s bekijken, en zeker als je er nog geld mee kan verdienen ook.

Een goed reisblog maken kan echt iedereen, je kan dit gratis doen op bijv. blogger.com maar je kan het ook officieel doen op je eigen domeinnaam met een eigen gemaakte WordPress blog. Daarnaast valt er heel veel te verdienen met affiliate marketing in de categorie reizen/travel.

Reisblog maken.

In dit blog bericht ga ik het hebben hoe je een eigen WordPress reisblog kan maken, heb je interesse in een eigen reisblog lees dan snel verder. Hier ga ik het over hebben.

 • Hoeveel het kost een een officiële reisblog te maken.
 • Wat je precies nodig hebt om te beginnen.
 • Hoe je geld kan verdienen met je reisblog.
 • en hoeveel je kan verdienen.

Een reisblog maken is hartstikke leuk en zeker als je veel reist naar verschillende landen. Je gaat het natuurlijk extra leuk vinden als je veel bezoekers krijgt op je blog en je er zelfs geld mee verdient.

Hoeveel het kost een een officiële reisblog te maken.

Vele mensen die een reisblog maken beginnen op bijv. blogger.com omdat dit gratis is en niet een hoop willen betalen. Om te beginnen met eigen blog heb je maar 2 dingen nodig en dat is een domeinnaam en hosting voor de software van WordPress. Dit kost slechts € 10,- PER JAAR. Zeker de moeite waard om het direct goed te doen. Het is dan ook 100% jouw blog/website. Je kan kiezen voor een domeinnaam van je eigen naam, of een gerelateerd domeinnaam over reizen of de locatie waar je naartoe gaat. Als je jaarlijks meerdere keren op reis gaat zou ik kiezen voor je eigen naam of iets leuks als bijv. reisjunk.nl

Een domeinnaam en de kleine hosting kan je bestellen bij versio.nl voor maar €10,- per jaar. 

Kosten dus totaal: € 10,- 

Wat heb je precies nodig om een reisblog te maken.

Een eigen reisblog maken kan tegenwoordig iedereen. Wat je precies nodig hebt heb ik je hierboven eigenlijk al verteld, maar nu moet je het gaan installeren, een mooie design uitkiezen en dan natuurlijk bloggen. Hieronder even precies wat je nodig hebt.

 • Een domeinnaam.
 • Hosting voor de software.
 • WordPress installeren op de hosting (lees dit artikel als je niet weet hoe dat moet. )
 • Handig is ook een Facebook pagina. Waar je al je nieuwe berichten op kan plaatsen.
 • Optioneel een eigen logo. Dit kan je zelf makkelijk en gratis maken op canva.com
 • En dan natuurlijk blog berichten en het liefst 2 of 3 keer in de week een goed bericht over je reis van minstens duizend woorden.
 •  Als je geld wilt verdienen met je blog heb je natuurlijk een product nodig. Dit kan makkelijk met affiliate marketing. (je promoot dan gerelateerde producten van andere bedrijven.)
 • Maar je gaat pas geld verdienen als je bezoekers hebt.
 • En dan het belangrijkste: DOORZETTINGS VERMOGEN!! Als je denkt ik heb na een maand nog geen inkomsten of zelfs geen bezoekers, vergeet dan niet dat heeft veel mensen een reisblog maken en je ontzettend veel concurrentie hebt. Maar krijg je bezoeker dan kan je ook een hoop verdienen, zeker als je gerelateerde producten promoot.

Dit is eigenlijk alles wat je nodig hebt om een goed reisblog te hebben.

Ik blog zelf al 2 jaar en heb inmiddels 4 blogs/website’s. dagelijks schrijf ik berichten en ik verdien er nu ook geld mee. Dit dankzij de video cursus van Jacko Meijaard. Wil je het direct goed aanpakken lees dan even het verhaal van Jacko. (aanrader.)

reisblog makenHoe je geld kan verdienen met je reisblog.

Heel simpel, om geld te verdienen met je reisblog heb je gerelateerde producten nodig, maar je hoeft geen producten in te kopen. Je kan gewoon andere bedrijven zoals bijv. corendon.nl promoten. Je ontvangt dan commissie per verkoop van reis. Later hier een voorbeeld van.

Dit noemen zo ook wel affiliate marketing. Er zijn verschillende affiliate netwerken zoals tradetracker en daisycon waar duizenden producten op staan die je goed kan promoten. Je kan je gratis aanmelden. Iedereen die aangemeld is bij een affiliate netwerk krijgt een unieke link. Met deze link kunnen ze zien dat een verkoop door jouw blog komt. Dit gaat volledig automatisch. Hier leg ik meer uit over geld verdienen met affiliate marketing. 

Hoeveel kan je verdienen?

Allereerst, denk niet dat je gelijk geld verdient en denk ook niet dat je na een maand duizend euro per maand verdient. Als je een reisblog hebt zijn de commissie erg hoog, maar er is ook veel concurrentie die je moet verslaan om hoger in google te komen en gerichte bezoekers krijgt. Dan pas ga je veel verdienen!! Als je rond de 10 gerichte bezoekers per dag zit kan je als ongeveer tussen de € 500,- en € 1000,- verdienen. Heb je meer gerichte bezoekers dan ga je natuurlijk ook meer verdienen. Dit ligt natuurlijk ook aan je teksten en de plekken waar je je affiliate link plaatst.

Even een voorbeeld: Travelvibe.nl een simpele maar groot blog ook gemaakt met een eigen domeinnaam en met WordPress. Dagelijks worden hier berichten op geschreven en mijn schatting is dat ze ook al veel verdienen. Ik zal laatst een artikel op travelvibe over koffer, hier promoten ze via tradetracker.nl de webshop travelbags.nl Ze verdien dan 8% per verkoop. Leuk toch. ( bekijk hier dat artikel) Bekijk ook even mijn affiliate website www.koffersale.nl hier schrijf ik over koffers en verdien ik 8% per verkoop via het affiliate netwerk tradetracker.nl

Ik blog zelf al 2 jaar en heb inmiddels 4 blogs/website’s. dagelijks schrijf ik berichten en ik verdien er nu ook geld mee. Dit dankzij de video cursus van Jacko Meijaard. Wil je het direct goed aanpakken lees dan even het verhaal van Jacko. (aanrader.)

Slot.

Geld verdienen als blogger is erg leuker en echt voor iedereen mogelijk, ik stel dan ook voor om echt even de online cursus van Jacko Meijaard te bekijken en echt van start gaan. Er valt heel veel te schrijven en te verdienen betreft reizen.

Het lijkt me erg leuk als je reageert op dit artikel, dus heb je een vraag of een opmerking, aarzel dan niet en reageer onderaan deze pagina. 

geld verdienen als blogger reageren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *