Wordpress blog installeren

WordPress blog installeren?

wordpress blog installerenWordPress blog installeren? Om te beginnen met een eigen blog dien je een domeinnaam te hebben en hosting waar je je WordPress blog gaat installeren. Op deze pagina ga ik je precies uitleggen hoe je je WordPress blog moet installeren en welke instellingen je moet aanpassen. Daarnaast zal ik je een kleine tip geven welke plugin heel belangrijk is om te downloaden waardoor je hoger komt in Google.

Wil je graag een WordPress blog installeren, lees dan verder.

 

WordPress blog installeren

Op dit blog bericht ga ik je het volgende uitleggen:

 1. Waar je je domeinnaam en hosting het beste kan bestellen. ( welke het goedkoopste is)
 2. Hoe je je WordPress blog moet installeren.
 3. Welke instellingen belangrijk zijn.
 4. En met welke plugin je hoger kan scoren in Google.

Allereerst wat is WordPress: 

WordPress is een content management systeem software of te wel CMS waar je je website kan bijhouden. Je kan hier achter de schermen pagina’s aanmaken, blog berichten schrijven maar ook een mooi design instellen. Natuurlijk kan je nog veel meer maar ik ga het in dit bericht vooral over de basis hebben. Als je WordPress installeert op je hosting server dan staat ook gelijk je website online met het basis design.

Voor we gaan beginnen met het installeren van WordPress moeten we eerste een domeinnaam registeren en een hosting server hebben. De totale kosten hiervoor zijn ongeveer € 10,- euro per jaar.

Lees het verhaal van Jacko Meijaard en bekijk zijn 70 video’s waar je gewoon met hem kan meekijken en super snel een WordPress website kan installeren. Daarnaast leer je hoe je gerichte bezoekers krijgt en hoe je er een hoop geld mee kan verdienen.

Waar je je domeinnaam en hosting moet bestellen?

Heb je al een domeinnaam en hosting lees dan het volgende artikel.

Voordat we WordPress installeren hebben we een domeinnaam nodig en hosting waar je de website op installeert. Ik heb zelf een stuk of dertig domeinnamen waarvan ik maar 4 gebruik. Ik bestel mijn domeinnamen altijd bij versio.nl. Versio.nl is één van de grootste in Nederland en ik heb er goede ervaring mee.

Dus als je een leuk onderwerp hebt uitgekozen en je misschien al weet welk domeinnaam je wilt registreren dan adviseer ik je naar versio.nl te gaan en daar te kijken of het domeinnaam al vrij is. Is het domeinnaam al vrij dan klik je op registeren en bestel nu. Daarna kan je kiezen of je hosting wilt hebben, als je geen hosting hebt moet je dit doen anders kan je nog geen website online zetten. Kies gewoon voor het starterspakket als je net begint. Reken af en de eerste stap om een blog te beginnen is af.

Hoe je je WordPress blog moet installeren.

Mooi, laten we verder gaan. Je hebt nu hosting en een domeinnaam, we kunnen nu WordPress blog installeren. Als het goed is heb je een mailtje gehad van Versio.nl met je hosting gegevens. Hier staan de inloggegevens. De link naar je server ziet er ongeveer  zo uit vserver57.axc.eu. Klik daarop en login met de bijgeleverde inloggegevens.  Je ziet nu een overzicht van al je domeinnamen, als dit domeinnaam de eerste was die je registreert zie je alleen je nieuwe domeinnaam staan.

Klik op je domeinnaam en ga daarna naar Softaculous Auto Installer. Hier kan je WordPress installeren. Je ziet nu de onderstaande screenshot met links bovenin het WordPress logo, klik hier op om WordPress te  installeren. Volg de stappen van het formulier en klik op installeer. Je website staat nu binnen enkele minuten online.

Wordpress blog installeren

Om in te loggen in het admin gedeelte van de website ga je naar www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin.

Lees het verhaal van Jacko Meijaard en bekijk zijn 70 video’s waar je gewoon met hem kan meekijken en super snel een WordPress website kan installeren. Daarnaast leer je hoe je gerichte bezoekers krijgt en hoe je er een hoop geld mee kan verdienen.

Welke instellingen belangrijk zijn.

Ok je eerste WordPress website/blog staat nu online, we gaan nu de instellingen goed zetten. Volg de onderstaande stappen.

 1. Login in bij het admin gedeelte.
 2. Maak je eerste pagina (home) aan, klik op pagina’s en dan nieuwe pagina, dit wordt de home pagina dus je kan in de titel home zetten of startpagina. Klik dan op publiceren.
 3. Dan maak je weer een nieuwe pagina en die noemen we blog.
 4. Dan gaan we naar instellingen -> Lezen. Hier staat Jouw homepagina toont. Je kan hier kiezen uit laatste blogberichten of statische pagina. We hebben net 2 pagina’s aangemaakt dus ik stel voor dat je statische website selecteert en dan als home pagina HOME en als blog pagina BLOG. Klik dan op wijzigingen opslaan.
 5. Klik weer op instellingen maar kies dan algemeen. Hier kan je de titel van je Site invullen als je dat nog niet hebt gedaan. Tip gebruik het zoekwoord waar je op gevonden wilt worden, in de titel maar ook in de ondertitel. (niet exact hetzelfde natuurlijk)
 6. Je basis instellingen zijn gereed, als je nu naar je www.domeinnaam.nl gaat dan zie je een basis website met in het menu de home pagina en de blog pagina. (als het goed is. )

Wil je dit beter doen en meekijken op video’s hoe je dit moet doen, klik dan hier voor de website van internet succes gids. Leer hoe je WordPress moet installeren maar ook hoe je er geld mee kan verdienen. Je kan gewoon meekijken en het allemaal nadoen. 

WordPress design

Je zal waarschijnlijk wel denken de website ziet er nog niet zo mooi uit. Gelukkig zijn er duizenden gratis thema’s die je gewoon kan installeren in het admin gedeelte. Het WordPress design heet in het admin gedeelte thema. Om een mooi WordPress thema te installeren klik op je weergave -> thema’s, klik dan op nieuwe toevoegen. Hier kan je duizenden thema’s bekijken. Zelf gebruik ik ook een gratis thema, dus als je dezelfde als deze website wilt hebben kan je zoeken naar “Customizr”. Heb je een mooi thema uitgekozen klik dan op installeren en dan op activeren.

Je website is gereed, maar er is nog één belangrijke plugin die je kan downloaden om beter te scoren in Google.

Met welke plugin je hoger kan scoren in Google.

Het is natuurlijk belangrijk dat je gevonden wordt in Google. Hierdoor krijg je gratis gerichte bezoekers, dus meer omzet/commissie. Hiervoor heb je de plugin Yoast voor nodig. Met Yoast kan je per pagina en bericht instellen op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden. Als je een bericht aan het schrijven bent net als ik kan je dan onderaan precies instellen hoe het eruit moet zien in Google. Zorg gewoon dat alle rode bolletjes groen worden en je content SEO staat goed.

 1. Ga weer naar je wp-admin pagina.
 2. Klik op plugins.
 3. Nieuwe plugin toevoegen
 4. Zoeken op Yoast.
 5. Installeren en activeren.

Nu staat er onderaan elke editor Yoast SEO, met waarschijnlijk allemaal rode bolletjes, zorg dat deze rode bolletje groen worden en je staat er een stuk beter voor in Google. Zie afbeelding van deze pagina hieronder.

Wordpress blog installeren

 

Gerichte bezoekers is meer omzet.

Als je een WordPress blog begint is Yoast heel belangrijk als je veel gerichte bezoekers wilt hebben. En gerichte bezoekers betekent dat je bezoekers echt opzoek zijn je dienst of berichten. Dus als je affiliate marketing toepast of een eigen product hebt kan je hier veel geld meer verdienen. Hiervoor moet je wel wekelijks goede blog berichten schrijven want er is natuurlijk ook nog zoiets als concurrentie, door veel met je website/blog bezig te zijn kom je hoger en kan je je concurrentie verslaan.

Lees het verhaal van Jacko Meijaard en bekijk zijn 70 video’s waar je gewoon met hem kan meekijken en super snel een WordPress website kan installeren. Daarnaast leer je hoe je gerichte bezoekers krijgt en hoe je er een hoop geld mee kan verdienen.

Tot zover dit artikel WordPress blog installeren, wil je meer lezen over bijv. affiliate marketing, of het juiste domeinnaam registreren, lees dan mijn blog berichten.

Het zou erg leuk zijn als je reageert op dit artikel, dit kan onderaan deze pagina. 

geld verdienen als blogger reageren

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *